Stock bd Raad van State
Volledig scherm
PREMIUM
Stock bd Raad van State © Ad de Koning/ED

Lithoijenaar wil een seniorenwoning in zijn tuin bouwen

DEN HAAG/LITHOIJEN - Omdat de gemeente Oss te weinig woningbouwplannen maakt voor Lithoijen en de gemeente ook niet zijn initiatief wil meewerken, is dorpsbewoner Wim Heinemann naar de Raad van State gestapt. 

Van de gemeente wil Heinemann toestemming voor de bouw van een bejaardenwoning in de ruim bemeten tuin van zijn vrijstaande woning aan de Schutstraat. Er staat nu een schuur, zegt Heinemann. Aan de ruimtelijke uitstraling zal maar heel weinig veranderen en het blijft er in de omgeving net zo groen als het nu is, aldus de Lithoijenaar donderdag in Den Haag. De gemeente wil er niet aan. In het bestemmingsplan Twee Kernen, waar Heinemann zich tegen verzet, is geen woningbouwmogelijkheid opgenomen. Op het perceel aan de Schutstraat mag één woonhuis staan en dat staat er al.

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.