Volledig scherm
Losgelopen hond houdt verkeer op bij Heesch © Politie Oss

Loslopende hond op A59 houdt kwartier lang verkeer op bij Oss

HEESCH - Het verkeer werd woensdagochtend opgehouden door een loslopende hond op de A59 bij tankstation De Geffense Barrière. Dit gebeurde midden in de ochtendspits rond 08.30 uur. 

Toen de politie ter plaatse kwam, reed het verkeer al erg langzaam en waren verschillende weggebruikers bezig om de hond te vangen. De Rottweiler, een teefje, werd alleen zo bang door de commotie dat ze moeilijk te vangen was en van zich afbeet. 

Uiteindelijk is de hond gevangen met behulp van een vangstok en een familielid van het baasje. Die was de viervoet al aan het zoeken. Er zijn geen gewonden gevallen en de hond is na het nachtelijke avontuur weer veilig thuis. 

Door het hele voorval heeft het verkeer ongeveer een kwartier stilgestaan waardoor er ook na de spits een vertraging ontstond van ongeveer 50 minuten. Rijkswaterstaat en de politie hebben daarom de snelweg zo snel mogelijk vrijgemaakt. 

 1. Teslarijder dacht dat automatische piloot aanstond en veroorzaakte fataal ongeval
  PREMIUM

  Teslarij­der dacht dat automati­sche piloot aanstond en veroorzaak­te fataal ongeval

  REEK/UDEN - De 64-jarige Udenaar die op 30 januari op de verkeerde weghelft van de Provincialeweg Zuid bij Reek frontaal op een tegenligger botste, was in de veronderstelling dat de autopilot op dat moment zijn Tesla bestuurde. Dat vertelde hij dinsdagmorgen in de rechtbank in Den Bosch. De bestuurder van de andere auto, de 73-jarige oud-Maaslandcollege-docent Harry Hoeben uit Oss, overleed aan de gevolgen van de botsing.
 2. Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’
  PREMIUM

  Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’

  RAVENSTEIN - Hij heeft een boekenplank vol geschreven. Althans, over het Nederlands recht. Maar het nieuwste boek van emeritus hoogleraar notarieel- en privaatrecht Martin Jan van Mourik (1943) uit Ravenstein heeft een geschiedkundige inhoud. ,,Ik ben nog nooit zo trots geweest op een boek. Dit verhaal was nog niet verteld, terwijl het echt verteld moet worden.”