Volledig scherm
Vorig jaar lukte het de gemeente Oss nog om enkele attracties naar Macharen te halen; dit jaar organiseert het dorp zijn eigen kermisfeesten. © archief Mari van Rossem

Macharen organiseert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

MACHAREN - ,,Een dorpsfeest met kermisthema. ” Zo betitelt Theo Breuring, als een van de aanjagers van de Macharense kermis 2.0, de festiviteiten dit weekeinde in de Polderstraat. ,,Nu de gemeente haar handen van onze dorpskermis heeft afgetrokken, zijn we met een eigen werkgroep aan de slag gegaan. Deze tweedaagse is daarvan het resultaat. Overigens wel met subsidie van gemeente en dorpsraad. De belangstelling is enorm.”

Voor het eerst organiseert het dorp dus zijn eigen kermisfeesten waarbij de inwendige mens een belangrijke rol is toebedeeld. De BBQ-teller gaat richting driehonderd deelnemers op zaterdag en ook de zondagse lunch kan vanaf 13.00 uur rekenen op zo'n 120 Macharenaren, rekent Breuring voor. ,,Tegelijkertijd zijn er op beide dagen voor de kleuters, peuters, basisschoolleerlingen en ook de wat oudere jeugd meerdere attracties: zweefmolen, springkussen, stormbaankasteel, treintje en bungeespringen zijn gratis. En op zondag is er een rodeostier én is er een wedstrijdje kratjesduwen voor drietallen.”

Maar eerst is er deze zaterdag het traditionele kinderstraatfeest, in de Dorpstraat, vanaf 14.30 uur.  ,,Twee uur later wandelen we, muzikaal ondersteund door de fanfare, richting feestterrein.”

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.