Volledig scherm
PREMIUM
De kruising van het Osse havenspoor en de oprit van Agrifirm. Rechts de Waalkade. © Maarten van den Hurk / BD

Machinist waarschuwt voortaan met lamp op onheilsplek Oss

OSS - Er komt extra beveiliging op de spoorpassage in Oss waar tot twee keer toe een goederentrein op een (vracht-)auto botste. Dat is de uitkomst van een spoedoverleg donderdagmiddag, zo meldt ProRail.

Besloten is om de zichtbaarheid te verbeteren op de onheilsplek aan de Waalkade, pal voor de poort van veevoederbedrijf Agrifirm. Het havenspoor van Oss kruist hier de oprit.  Op korte termijn wordt een waarschuwingslamp geplaatst. De treinmachinist moet dit licht voortaan handmatig aanzetten als hij de plek nadert.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.