Volledig scherm
PREMIUM
De kruising van het Osse havenspoor en de oprit van Agrifirm. Rechts de Waalkade. © Maarten van den Hurk / BD

Machinist waarschuwt voortaan met lamp op onheilsplek Oss

OSS - Er komt extra beveiliging op de spoorpassage in Oss waar tot twee keer toe een goederentrein op een (vracht-)auto botste. Dat is de uitkomst van een spoedoverleg donderdagmiddag, zo meldt ProRail.

Besloten is om de zichtbaarheid te verbeteren op de onheilsplek aan de Waalkade, pal voor de poort van veevoederbedrijf Agrifirm. Het havenspoor van Oss kruist hier de oprit.  Op korte termijn wordt een waarschuwingslamp geplaatst. De treinmachinist moet dit licht voortaan handmatig aanzetten als hij de plek nadert.

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.