Eric Elich tekent Martien R. in de rechtbank tijdens de eerste zitting tegen hem en zes andere verdachten die zijn aangehouden in het kader van operatie Alfa.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Elich tekent Martien R. in de rechtbank tijdens de eerste zitting tegen hem en zes andere verdachten die zijn aangehouden in het kader van operatie Alfa. © Peter van Erp

Martien R. haalt fel uit naar politie en justitie: ‘Niémand hoeft bang van mij te zijn’

DEN BOSCH/OSS - In zijn ‘laatste woord’ voor de rechtbank Oost-Brabant heeft Martien R. maandag fel uitgehaald naar het Openbaar Ministerie en politie. ,,Er worden leugens en geruchten over mij verspreid zonder enig bewijs. De krant kopte na mijn aanhouding: ‘De most wanted man van Brabant’.  Maar wat ik ben is de most hunted man.” 

Quote

Van al die verdenkin­gen blijft niks over. Maar intussen wordt beeld van levensge­vaar­lij­ke crimineel gecreëerd

Martien R.

 R. somde zelf op met welke zware delicten hij de afgelopen jaren allemaal in verband is gebracht. De moord op Henk Baum (maart 2018), de dood van Peter Netten (juni 2018), de moordpoging op Bianca van der H. (april 2015) en een vrouw die voor haar werd aangezien (juli 2016) en een hele serie brandstichtingen die Oss in 2018 teisterden. ,,In al deze gevallen lekt Justitie mijn naam naar de pers als verdachte. Uiteindelijk blijft er van al die verdenkingen niks over. Maar intussen wordt het beeld van een levensgevaarlijke crimineel wel gecreëerd.” 

Martien R. nam de zaak rond Arie den Dekker aan als voorbeeld. ,,Het huis van Arie werd in brand gestoken en hij moest onderduiken omdat hij op mijn dodenlijst zou staan. Ze hoopten dat Arie onder die druk zou gaan praten. Maar Arie wist niks en na vijf maanden dumpten ze hem zonder pardon op straat. Arie kon letterlijk in de stront zakken. Zo zet Justitie mensen tegen elkaar op.”