Volledig scherm
Sidney van den Bergh (midden) feliciteert Erik van Gool. © CDA Oss

Mix van 58 woningen op voetbalterrein moet Macharen op laten bloeien

MACHAREN - Ossenaar Erik van Gool biedt wethouder Johan van der Schoot binnenkort een kant-en-klaar woningplan aan voor het braakliggende voetbalterrein in Macharen.  Met een mix van 58 woningen. 

,,Zo geven we een signaal af. We hebben niet de illusie dat de schop morgen de grond in gaat. Dat snappen we ook wel, maar dit is een mooie manier om aandacht te vragen van de Osse politiek. Zo van: dit hebben we opgehaald. Zet het maar op de agenda”, licht CDA‘er  Sidney van den Bergh toe. 

In november zette zijn partij een inspiratie-avond op touw. Van den Bergh spoorde inwoners initiatief te nemen. Vier plannen kwamen vervolgens op tafel. Een driehoofdige jury koos het beste plan uit. Maandagavond werd de winnaar bekendgemaakt tijdens een goedbezochte bijeenkomst in buurthuis De Bongerd. Een man of vijftig kwamen erop af.

Volledig scherm
Het plan van de groep Van Gool. © Groep Van Gool

De groep van Erik van Gool, zelf ooit naar Oss verhuisd omdat Macharen niks te bieden had,  ging uit van vier doelen: Macharen leefbaar en levendig houden, zorgen voor doorstroming, starters een kans geven en ouders de mogelijkheid bieden in Macharen te blijven.

De troosteloze, braakliggende voetbalvelden vulden ze in met een mix van 17 starterswoningen, 8 seniorenwoningen, 22 grote tweekappers, 6 kleine tweekappers en 5 vrijstaande huizen. 

 ,,Ik ben positief verrast door de vier bijzondere inzendingen. Er is goed gekeken naar alle facetten, variatie, duurzaamheid, leefbaarheid op korte en lange termijn en vormen van financiering”, stelt Van den Bergh. ,,De doorslag om te kiezen voor Van Gool waren het realisme en de ambitie van het plan.” 

Volledig scherm
Het overbodig geworden voetbalterrein van voorheen VV Macharen aan de rand van het dorp. © Groep Van Gool