Volledig scherm
Sidney van den Bergh (midden) feliciteert Erik van Gool. © CDA Oss

Mix van 58 woningen op voetbalterrein moet Macharen op laten bloeien

MACHAREN - Ossenaar Erik van Gool biedt wethouder Johan van der Schoot binnenkort een kant-en-klaar woningplan aan voor het braakliggende voetbalterrein in Macharen.  Met een mix van 58 woningen. 

,,Zo geven we een signaal af. We hebben niet de illusie dat de schop morgen de grond in gaat. Dat snappen we ook wel, maar dit is een mooie manier om aandacht te vragen van de Osse politiek. Zo van: dit hebben we opgehaald. Zet het maar op de agenda”, licht CDA‘er  Sidney van den Bergh toe. 

In november zette zijn partij een inspiratie-avond op touw. Van den Bergh spoorde inwoners initiatief te nemen. Vier plannen kwamen vervolgens op tafel. Een driehoofdige jury koos het beste plan uit. Maandagavond werd de winnaar bekendgemaakt tijdens een goedbezochte bijeenkomst in buurthuis De Bongerd. Een man of vijftig kwamen erop af.

Volledig scherm
Het plan van de groep Van Gool. © Groep Van Gool

De groep van Erik van Gool, zelf ooit naar Oss verhuisd omdat Macharen niks te bieden had,  ging uit van vier doelen: Macharen leefbaar en levendig houden, zorgen voor doorstroming, starters een kans geven en ouders de mogelijkheid bieden in Macharen te blijven.

De troosteloze, braakliggende voetbalvelden vulden ze in met een mix van 17 starterswoningen, 8 seniorenwoningen, 22 grote tweekappers, 6 kleine tweekappers en 5 vrijstaande huizen. 

 ,,Ik ben positief verrast door de vier bijzondere inzendingen. Er is goed gekeken naar alle facetten, variatie, duurzaamheid, leefbaarheid op korte en lange termijn en vormen van financiering”, stelt Van den Bergh. ,,De doorslag om te kiezen voor Van Gool waren het realisme en de ambitie van het plan.” 

Volledig scherm
Het overbodig geworden voetbalterrein van voorheen VV Macharen aan de rand van het dorp. © Groep Van Gool
  1. Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PSV-plaatje
    PREMIUM
    video

    Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PS­V-plaat­je

    EINDHOVEN/GEFFEN/OSS - Terwijl PSV op het veld knokt voor drie punten, wordt naast het veld een heel andere strijd uitgevochten: die om de aandacht van de fan. Met een heel leger aan fotografen, cameramannen en andere ‘content creators’ doet de club er alles aan likes en views te scoren. Zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, iedere wedstrijd opnieuw. Als klassieke voetbalverslaggever is er amper tegenop te boksen. Een wedstrijd door de rood-witte lens van twee clubfotografen én een tv-maker uit de regio. ,,Binnen een paar tellen staat het op Instagram, sneller kan niet.”