Terrastafereel bij Bierbrouwerij Oijen.
Volledig scherm
Terrastafereel bij Bierbrouwerij Oijen. © Bierbrouwerij Oijen.

Mooi terrasweer op komst, maar in Oijen is het meubilair alweer opgeruimd

OIJEN - Met dank aan de Afrikaanse zuidenwind wordt het komend weekeinde prachtig weer, zo verwachten de weerexperts. Twintig graden. Ideaal om een lekker rondje te fietsen op de Maasdijk en op een populair terras aan de Maasdijk neer te strijken. Bij Bierbrouwerij Oijen. Probleempje: dat is opgeruimd. Dat moest. Hoe dat zo?

Tientallen mensen zullen er komend weekend achter komen, dat de zitjes buiten foetsie zijn bij Bierbrouwerij Oijen. In het verleden gingen gasten begin oktober wel eens op een van de forse keien zitten met een biertje. Dat zag de Bierbrouwerij door de beugel.

,,Een apart fenomeen, zeg dat wel”, reageert ondernemer Fokke Roeland. ,,We zijn er al negen jaar mee bezig. Het is ook niet uit te leggen aan gasten. Het is een kromme regeling. We zitten in het buitengebied, dus staat in de vergunning dat het terras open mag zijn van 1 april tot 1 oktober.” 

Een nieuw bestemmingsplan is in de maak. Daarin krijgt het terras in Oijen meer ruimte. ,,Daar zitten we op  te wachten. Ik zal blij zijn als dat dit jaar is afgerond. Maar het is eerlijk gezegd niet zo’n ramp. We zijn eraan gewend. Het regent ook vaak. Verder zijn we gewoon open hoor. Alleen kan men niet buiten zitten.”