Volledig scherm
De staf van Sinterklaas werd opgedoken in de Maas. © Merel van Zwetselaar

Natte fiets en staf gered uit De Maas, Sint komt droog aan in Lith

LITH - Wat knap toch dat Sinterklaas weet dat de Lithse sluis niet in gebruik is vanwege renovatie. Gelukkig brengt het pontje dit jaar soelaas. Want zondag stonden op de veerstoep veel Lithse kinderen vol spanning te wachten op de komst van Sinterklaas naar Lith. 

Na een aantal prachtig gezongen liedjes, verschijnen er pieten. Wethouder Thijs van Kessel laat het ze weten: ,,Wij zijn hier, aan de overkant van de Maas!” Gelukkig is het pontje toevallig aan de goede kant van de rivier en kunnen ze direct aan boord. Al snel klimmen er wat Pieten bovenop de stuurhut. ‘Springen, springen‘, wordt er vanaf de kade geroepen, maar dat is niet zo'n goed plan in deze tijd van het jaar.

Een knalrode pick-up truck

Volledig scherm
Sint begroet de Lithse kinderen op de veerstoep © Merel van Zwetselaar


Nog steeds is Sinterklaas nergens te bekennen. ,,Is hij kwijt?", vraagt Anke van Gaalen, die het geheel aan elkaar praat, zich af. Maar dan klinkt luid getoeter. In de verte komt een knalrode pick-up truck aangereden. ,,Het is een stoom-auto, een sinterklaasauto!", concludeert Anke, ,,ik zie hem.” 

Sint verliest zijn staf

Volledig scherm
Sinterklaas neemt blij de staf in ontvangst © Merel van Zwetselaar

De Sint rijdt de pont op, de slagbomen sluiten, maar natuurlijk gaat er nóg iets mis. Door het gezwaai verliest Sint zijn staf die vervolgens in de Maas plonst. "Kan iemand de reddingsbrigade bellen?", roept Van Kessel in paniek. Gelukkig zijn die snel ter plaatse. 

Na het opduiken van een natte fiets komt gelukkig de staf boven water. Met een gelukzalige glimlach neemt Sinterklaas zijn staf weer in ontvangst. Er loopt nog een beetje water uit, maar dat zal de pret niet drukken. De kinderen gaan nog een feestelijke middag tegemoet in De Snoeck, waar Sint snel van de schrik zal bekomen.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!