Volledig scherm
Vlnr. Gerard van Schijndel, Carl Loderus, Jan Theunisse, Johan Ulijn, Ron van de Ven, Bas van Dinther, Paul Theunisse, John Brouwer, Antoon Gruntjes. © Thomas Segers/Van Assendelft

Negen Koninklijke onderscheidingen voor jarenlange inzet bij brandweer Oss

OSS - Negen brandweermannen van het korps in Oss zijn zaterdag benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Ron van de Ven, John Brouwer, Antoon Gruntjes, Paul Theunisse, Carl Loderus, Jan Theunisse, Bas van Dinther, Johan Ulijn en Gerard van Schijndel ontvingen een Koninklijke onderscheiding voor hun voor hun jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer.

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans kwam naar de brandweerkazerne aan de Wethouder van Eschstraat om de onderscheidingen uit te reiken. De negen brandweerlieden hebben jarenlang een waardevolle bijdrage geleverd aan de vrijwillige brandweer van de gemeente Oss. Met hun inzet hebben zij een grote bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid.

Geen van de negen mannen neemt afscheid als vrijwilliger van de brandweer, maar ze komen in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding in verband met een beleidswijziging die in 2020 in werking treedt.