Volledig scherm
Oude ambachten bij Effe noar Geffe. © Geert Piek

Nieuw op Effe noar Geffe: militaire voertuigen en oldtimers

GEFFEN - Militaire voertuigen, oldtimers, een natuur- en landschapsplein. De 43e editie van Effe noar Geffe op zondag 1 september heeft verschillende nieuwe ingrediënten. 

In verband met de 75ste verjaardag van de bevrijding kunnen belangstellenden plaatsnemen in twaalf militaire voertuigen. Museum Bevrijdende Vleugels en vereniging Keep Them Rolling nemen ze mee. Ook is er een  rolschaatsbaan waar liefhebbers naar hartelust kunnen skaten. Ook zijn er oude motoren, brommers en oldtimers op het Dorpsplein te bewonderen. Rock and rollmuziek maakt het feestje compleet.

Op het Natuur- en Landschapsplein in de Lambertusstraat kunnen mensen streekproducten proeven. Ook laat Landschapsbeheer Oss zien wat zij doet. Kinderen maken hun eigen insectenhotel en zetten vogelkastjes in elkaar. Verder biedt Effe noar Geffe weer alle vertrouwde ingrediënten, zoals demonstraties van oude ambachten. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en alle attracties op het parcours zijn gratis. De entree voor volwassenen is zes euro en ook parkeren is gratis. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.