Volledig scherm
PREMIUM
Ook boven dit leegstaande winkelpand op de hoek van de Heuvelstraat en Monsterstraat worden woningen gebouwd. © Roy van der Lee/BD

Nog meer wonen boven winkels in centrum Oss: gemeente maakt 1,6 ton extra vrij

OSS - Wegens succes bijgevuld: de subsidiepot voor wonen in het Osse centrum. Met een extra injectie van 160.000 euro moeten ten minste acht nieuwe woningen boven winkels in het stadshart gerealiseerd worden. 

De gemeente startte een kleine twee jaar geleden met de zogeheten ‘Stimuleringsregeling wonen in het centrum'. Wie de ruimte boven een winkelpand wil ombouwen of de gevels in de binnenstad wil renoveren, kan een beroep doen op het potje. Dat werd massaal gedaan. Tot nu toe is geld toegezegd voor acht gevels en dertien woningen in het centrum. Het gaat om locaties aan de Heuvel, Kerkstraat, Eikenboomgaard en Heuvelstraat. 

  1. Prins Harold scoort met dubbelzinnige meezinger ‘Oeps, wat is-ie groot’
    PREMIUM
    Cultuur in de regio

    Prins Harold scoort met dubbelzin­ni­ge meezinger ‘Oeps, wat is-ie groot’

    LITHOIJEN/OSS - Dat verwacht je toch niet... Dat jouw dubbelzinnige meezinger, die amper de digitale snelweg van Spotify en YouTube opgeknald is, leidt tot een wel heel grappig bloemenverzoek. Of je de klant in kwestie kunt helpen aan een veelkleurig ‘Oeps, wat is-ie groot’-boeket? De man had het carnavalsnummer met die titel van prins Harold d’n Twidde gehoord, kon het meteen meeblèren en bedacht spontaan dat hij zo’n speciale ruiker voor z’n lief wilde.