Volledig scherm
Autobrand Oss op dinsdagnacht © Foto Mallo / Gabor Heeres

Nog weinig bekend na zoveelste autobrand in Oss

OSS - Na een rustige periode was het dinsdagnacht voor de 19e keer dit jaar raak in Oss. Een auto stond opnieuw in lichterlaaie, net als twee dagen daarvoor. Vorig jaar eindigde de teller op vijftig autobranden in Oss. Het onderzoeksteam geeft op de website van de politie antwoord op meerdere vragen, waaruit blijkt dat er nog weinig bekend is over het verband tussen de verschillende branden.

Het onderzoeksteam van de autobranden in Oss laat weten dat ze in de meeste gevallen uit gaan van brandstichting, al kunnen ze dat niet bij iedere brand vaststellen. “Bij een brand gaan veel sporen verloren. We onderzoeken iedere brand afzonderlijk en gaan we uit van meerdere scenario's. Het kan gaan om brandstichting, maar ook om verzekeringsfraude of een technisch mankement,” laat het team weten. 

Ook de vraag of er een pyromaan actief is, wordt gesteld. Hierop antwoordt de politie dat dat inderdaad goed mogelijk is, maar dat ze niet blind zijn voor andere oorzaken. Eerder liet de burgemeester van Oss, Wobine Buijs, ook al weten dat ze het woord ‘pyromaan’ niet langer kan vermijden

Verder laat de politie nog weten dat er een paar maanden geleden meerdere arrestaties zijn verricht, maar dat dat voor de branden van de afgelopen tijd nog niet is gebeurd. “We blijven onderzoek doen en doen er alles aan om duidelijkheid te krijgen,” aldus de politie.  

Bekijk het kaartje met autobranden in Oss in 2019:

  1. Milco Abrahams springt naast WK-prijzen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’
    PREMIUM

    Milco Abrahams springt naast WK-prij­zen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’

    OSS - Het is zuur voor Milco Abrahams: hij moest zelf zijn deelname aan het WK trampolinespringen in Tokio bekostigen en het leverde niet eens het gewenste resultaat op. De 18-jarige Ossenaar had ingezet om op minimaal een halve finaleplek. De realiteit bleek weerbarstiger: op alle drie de onderdelen waar hij uitkwam, strandde hij in de kwalificaties. ,,Een foute sprong gaat toch in je hoofd zitten”