Volledig scherm
CV Doe Mar Dillies vorig jaar in hun mobiele mancave. © Joop van Rossem

Oijense optocht verhuist van maandagochtend naar de middag

OIJEN - ‘De optocht der optochten’, zoals ze in Oijen hun carnavalsprocessie trots noemen, krijgt een andere starttijd en een andere route. De Bokkenrijders nemen na tientallen jaren afscheid van de maandagochtend. 

Volledig scherm
De route van de optocht in Oijen. © Bokkenrijders

Vorig jaar kreeg de optocht een rijverbod opgelegd. Vanwege zware windstoten was het volgens burgemeester Buijs niet verantwoord 's ochtends om 10 uur te starten. 's Middags ging het feestje wel door. Daarbij werd de dijk vanwege de windgevoeligheid geschrapt en de route gehalveerd.

 ,,Afgelopen jaar werd noodgedwongen door de storm de optochtroute en starttijd aangepast. Daar hebben we vele positieve reacties op gehad. Daarom hebben we besloten de route aan te passen. Ook hoeven we maandagochtend niet meer voor de ochtenddauw de wagens op te bouwen”, melden de Bokkenrijders.

De optocht begint maandag 24 februari 2020 om 13.30 uur. Hij draait bij het Heilig Hartbeeld de dijk af richting de Bokkenstal, oftewel multifunctionele accommodatie ‘t Hart van Oijen). De complete route:  Bernhardweg,  Pastoor Feletstraat, Smits van Oijenweg, Oijense Bovendijk, linksaf naar Bernhardweg, Kloosterstraat, Dirk van Meerhemgaarde , Zr. Mechelinastraat.  In de Bernhardweg eindigt de optocht weer. 

Inschrijven voor de optocht is alleen mogelijk op donderdagavond 30 januari, van 19.00 tot 21.30 uur in ’t Hart van Oijen.

  1. Prins Harold scoort met dubbelzinnige meezinger ‘Oeps, wat is-ie groot’
    PREMIUM
    Cultuur in de regio

    Prins Harold scoort met dubbelzin­ni­ge meezinger ‘Oeps, wat is-ie groot’

    LITHOIJEN/OSS - Dat verwacht je toch niet... Dat jouw dubbelzinnige meezinger, die amper de digitale snelweg van Spotify en YouTube opgeknald is, leidt tot een wel heel grappig bloemenverzoek. Of je de klant in kwestie kunt helpen aan een veelkleurig ‘Oeps, wat is-ie groot’-boeket? De man had het carnavalsnummer met die titel van prins Harold d’n Twidde gehoord, kon het meteen meeblèren en bedacht spontaan dat hij zo’n speciale ruiker voor z’n lief wilde.