Volledig scherm
PREMIUM
De straatcoaches in de Osse Schadewijk. © Van Assendelft

Ook boa's in de bres voor straatcoaches Oss: ‘Dit werk kan je van ons niet vragen’

OSS - De gemeente Oss maakt een grote fout als het afscheid neemt van de straatcoaches. Dat stellen verschillende medewerkers en oud-medewerkers van de afdeling handhaving in Oss. De gemeente wil de taken van de coaches vanaf volgend jaar mogelijk onder brengen op hun afdeling, waar het verloop opvallend hoog is.

De coaches van het bedrijf Secutor zijn voor Osse boa’s een geschenk uit de hemel, stellen meerdere mensen die op de afdeling werken of werkten. Afgelopen november kwamen er eindelijk lui die wél zijn opgewassen tegen de criminele jeugd die de stad al tijden plaagt. Ze noemen het bespottelijk dat Oss die belangrijke en risicovolle taak nu wil onderbrengen binnen een afdeling op het gemeentehuis. 

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.