Volledig scherm
Brand in woning aan Aengelbertlaan in Oss © Gabor Heeres / Marcofotografie

Opgepakte Ossenaar Anton R. al weer vrij

OSS - De 26-jarige Ossenaar Anton R. die donderdag door de politie werd aangehouden als mogelijke opdrachtgever voor een brandstichting, is vrijdag weer op vrije voeten gesteld.

Justitie zegt dat de man wel verdacht blijft. Het Openbaar Ministerie schilderde de Ossenaar af als ‘het brein’ achter een brandstichting aan de Aengelbertlaan, vorig jaar september. Deze aanslag  zou in verband staan met een dodelijke schietpartij bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat, drie maanden eerder. Politie en justitie hebben aanwijzingen dat ook Anton R. daarbij betrokken was.

Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers hekelt de handelwijze van justitie. ,,Ze jagen willens en wetens een geruchtenstroom aan op een manier waar de honden geen brood van lusten. Ze weten dat ze bij de familie R. aan het verkeerde adres zijn.” 

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.