Volledig scherm
PREMIUM
Liefst 1700 bewoners van de Schadewijk krijgen een uitnodiging voor de test. © Thinkstock

Oss belt aan bij bijna tweeduizend bejaarden voor grote fitheidstest

OSS - De gemeente Oss onderwerpt alle senioren uit de Schadewijk aan een fitheidstest. Die moet de fysieke én mentale gezondheid van de bewoners vergroten. Alle 1700 zestigplussers uit de buurt krijgen een uitnodiging in de bus én een vrijwilliger aan de deur. 

De actie in de Schadewijk is een onderdeel van het landelijke programma Sociaal Vitaal. Dat is bedoeld voor zelfstandig wonenden ouderen met een laag opleidings- of inkomensniveau die te weinig bewegen, eenzaam zijn of moeilijk om kunnen gaan met veroudering. De gemeente Oss wil nu samen met instanties als het SEC, GGD en ONS Welzijn de fysieke conditie en de sociale contacten van deze doelgroep verbeteren. 

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.