Volledig scherm
PREMIUM
Liefst 1700 bewoners van de Schadewijk krijgen een uitnodiging voor de test. © Thinkstock

Oss belt aan bij bijna tweeduizend bejaarden voor grote fitheidstest

OSS - De gemeente Oss onderwerpt alle senioren uit de Schadewijk aan een fitheidstest. Die moet de fysieke én mentale gezondheid van de bewoners vergroten. Alle 1700 zestigplussers uit de buurt krijgen een uitnodiging in de bus én een vrijwilliger aan de deur. 

De actie in de Schadewijk is een onderdeel van het landelijke programma Sociaal Vitaal. Dat is bedoeld voor zelfstandig wonenden ouderen met een laag opleidings- of inkomensniveau die te weinig bewegen, eenzaam zijn of moeilijk om kunnen gaan met veroudering. De gemeente Oss wil nu samen met instanties als het SEC, GGD en ONS Welzijn de fysieke conditie en de sociale contacten van deze doelgroep verbeteren. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.