Warming-up voor de tweede Oss City Run.
Volledig scherm
Warming-up voor de tweede Oss City Run. © Saraï van Well/BD

Oss City Run wil derde editie inhalen op 6 september

OSS - De derde editie van de Oss City Run vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats op zondag 6 september. Het evenement kan op de oorspronkelijke datum van 5 april uiteraard niet doorgaan vanwege de coronacrisis.  

Ook de gemeente is in principe akkoord met de nieuwe wedstrijddag. Maar op dit moment zijn er tientallen feesten en evenementen die noodgedwongen moeten verplaatsen. Daarom houdt de organisatie van de City Run nog een kleine slag om de arm. De gemeente hakt pas later een knoop door over de nieuwe evenementenkalender. 

,,Op 6 september is ook de Tilburg Ten Miles en Effe noar Geffe", weet organisator Marel Brands. ,,Maar de perfecte datum bestaat op dit moment niet. We denken dat we weinig overlap hebben met die andere evenementen.”

300 inschrijvingen

Tijdens de derde editie van de City Run lopen deelnemers door tien gebouwen in het centrum van Oss. Onder meer de Grote Kerk, bioscoop en het gemeentehuis. Tot nu toe schreven zo'n 300 mensen zich in. Brands verwacht zeker het dubbele aantal deelnemers aan de start.