Volledig scherm
© AFP

Oss kijkt de kunst van innovatie af in Sillicon Valley

OSS - De Osse Industriële Kring (OIK) viert het 75-jarig bestaan met een ‘innovatiereis’ naar Sillicon Valley in de Verenigde Staten. Ondernemers bezoeken er eind september allerlei bedrijven. Namens de gemeente haken de wethouders Frank den Brok (economie) en Kees van Geffen (onderwijs en arbeidsmarkt) aan. De kosten bedragen zesduizend euro per persoon. 

Volgens het gemeentebestuur draagt deelname aan de reis bij aan de het intensieve contact met de OIK en komt het de samenwerking met de Osse ondernemers ten goede. Omdat de reis vooral gericht is kennisvergaring voor innovatie en technologische ontwikkelingen zijn ook de besturen van ROC De Leijgraaf en de Talentencampus vertegenwoordigd. In Oss is het gewoonte voor gemeentebestuurders om na afloop van dienstreizen mondeling en schriftelijk verantwoording af te leggen. 

  1. Politie maakt profiel van dader autobranden Oss: ‘Brandstichter komt uit Oss of directe omgeving’

    Politie maakt profiel van dader autobran­den Oss: ‘Brand­stich­ter komt uit Oss of directe omgeving’

    OSS - Aan de hand van de locaties van de reeks autobranden in Oss en andere gegevens heeft de politie een profiel van de dader opgesteld. “We houden er rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt”, laat een politiewoordvoerster woensdag weten. De recherche gaat ervan uit dat de meeste autobranden zijn aangestoken, hoewel dat niet bij iedere brand kon worden vastgesteld.