De Heuvel in Oss.
Volledig scherm
De Heuvel in Oss. © Van Assendelft Fotografie

Oss maakt opnieuw tonnen vrij voor extra woningen boven winkels in de stad

OSS - Voor de tweede keer in amper een halfjaar tijd spekt Oss de subsidiepot voor woningen boven winkels in het centrum. Dit keer wordt er liefst 480.000 euro vrij gemaakt waarmee maximaal 32 appartementen gerealiseerd kunnen worden in het stadshart. 

De gemeente startte een kleine twee jaar geleden met de zogeheten ‘Stimuleringsregeling wonen in het centrum’. Wie de ruimte boven een winkelpand of horecazaak wil omtoveren tot een woning, kan een beroep doen op het potje. Want met meer bewoners wordt het centrum levendiger en veiliger, is de gedachte. 

Afgelopen september was het potje al zo goed als leeg en stopte Oss er 160.000 euro extra in. In totaal zijn met de subsidie nu twintig woningen in de stad gerealiseerd. Daarmee is de pilot wat Oss betreft geslaagd. Het project wordt nu met een fikse kapitaalinjectie verlengd tot eind 2023. 

15.000 euro per woning

Investeerders maken aanspraak op 15.000 euro subsidie per nieuwe woning die ze in het centrum realiseren. Met een maximum van drie woningen per pand. Voor onzelfstandige woonruimte, bijvoorbeeld met een gedeelde badkamer, ligt het bedrag fors lager.