Volledig scherm
De atletiekbaan werd in de stromende regen voor het eerst gebruikt. © Roy van der Lee/BD

Oss opent atletiekbaan op De Heuvel in stromende regen

OSS - Als een beperking je niet tegenhoudt om te sporten, dan een paar druppels regen al helemaal niet. Daarom werd woensdagmiddag 'gewoon’ een tijdelijke atletiekbaan op de Heuvel geopend, ondanks een fikse hoosbui. Rolstoelers Michael en Daan testten de baan als eersten uit. 

Met het feloranje parcours willen de gemeente Oss en Sportloket Uniek Sporten Noordoost-Brabant meer aandacht vragen voor sporters met een beperking. Of dat nou een visuele, fysieke of geestelijke handicap is. Vaak zijn er voor die doelgroepen genoeg voorzieningen, maar weten mensen die niet te vinden.   

Komend weekend, wanneer het grote sportevenement De Maasdijk finisht in het hart van Oss, zijn er op en rond de baan allerlei activiteiten. 

  1. Politie maakt profiel van dader autobranden Oss: ‘Brandstichter komt uit Oss of directe omgeving’

    Politie maakt profiel van dader autobran­den Oss: ‘Brand­stich­ter komt uit Oss of directe omgeving’

    OSS - Aan de hand van de locaties van de reeks autobranden in Oss en andere gegevens heeft de politie een profiel van de dader opgesteld. “We houden er rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt”, laat een politiewoordvoerster woensdag weten. De recherche gaat ervan uit dat de meeste autobranden zijn aangestoken, hoewel dat niet bij iedere brand kon worden vastgesteld.