Het ontwerp dat in november werd gepresenteerd.
Volledig scherm
Het ontwerp dat in november werd gepresenteerd. © Absent Matter

Oss presenteert nieuw ontwerp Walkwartier woensdag in Den Bosch

OSS/DEN BOSCH - Het moet een nieuw icoon worden voor de binnenstad van Oss, maar de presentatie is woensdagmiddag opvallend genoeg in Den Bosch. In Kloosterhotel De Soete Moeder zien leden van de Osse gemeenteraad voor het eerst de twee nieuwe schetsen van het Walkwartier, dat op de plek van de V&D moet komen. 

Na de presentatie bezoeken de politici het appartementencomplex Amazones in Den Bosch. Dat is gebouwd door Van Wanrooij en ontworpen door DOK Architecten. Dezelfde partijen zijn betrokken bij het Walkwartier. De locatie doet vermoeden dat er een slanke woontoren op de nieuwe schetsen te zien is, daar de Amazones zich het best laten omschrijven als ranke torenflats.

Tijdens een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis worden de plannen woensdag vanaf 19.30 uur ook met het publiek gedeeld. Er worden twee schetsen getoond. Eén gebaseerd op het ontwerp uit november (zie foto boven). En één compleet nieuw ontwerp. Later kiest de raad welke er daadwerkelijk gebouwd moet worden. 

De presentatie is het gevolg van een crisisberaad dat Oss afgelopen zomer hield over het uiterlijk van het ambitieuze centrumplan. Op dat moment lag er een ontwerp voor met een sobere, bakstenen toren. De gemeenteraad stak een stokje voor die uitstraling. 

Eén van de Amazones in Den Bosch.
Volledig scherm
Eén van de Amazones in Den Bosch. © Olaf Smit