Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de smalle Oude Molenstraat in Oss-Zuid. © Van Assendelft Fotografie

Oss voelt niets voor vergunningszone aan drukke Oude Molenstraat

OSS - Een oplossing voor de grote verkeersdrukte op de Oude Molenstraat is nog niet in zicht. De gemeente Oss ziet de nodige beren op de weg voor het instellen van een vergunningszone. Verhuizing van publiekstrekker Action richting de Parallelweg is voor het college geen optie.

De Oude Molenstraat, net buiten het centrum in Oss-Zuid, wordt al jaren geplaagd door grote verkeersdrukte. Dat heeft vooral te maken met de vestigingen van Lidl en Action. De komst van acht studio's op de plek van een advocatenkantoor belooft nog meer parkeerproblemen. Sommige bewoners zien zich inmiddels genoodzaakt hun eigen inrit met een pylon te markeren, anders wordt die door een bezoeker geblokkeerd. De gemeente zegt dat handhavers de problemen scherp in de gaten houden. Toch werden er dit kalenderjaar pas twee bekeuringen uitgedeeld.  

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.