Volledig scherm
Foto ter illustratie: bolletjes cocaïne. © Politie Amersfoort

Osse bolletjesdealer moet acht maanden de cel in

DEN BOSCH/OSS - De Osse bolletjesdealer (29) die in februari op heterdaad werd betrapt tijdens een verkeerscontrole, krijgt acht maanden gevangenisstraf en moet 14.850 euro terugbetalen aan de staat. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. De man dealde een jaar lang vanuit zijn auto cocaïne en heroïne.

Agenten hielden de Ossenaar op 15 februari aan tijdens een verkeerscontrole. Een politieman herkende de bijrijder van de verdachte, een notoire drugsverslaafde. De man was inderdaad bij hem in de auto gestapt voor de koop van drugs, gaf de Ossenaar toe. ,,Hij wilde soms een 'tientje bruin' (heroïne) en soms 'een tientje wit' (cocaïne)", zei hij tegen de rechtbank op 21 mei.

Schade aan gezondheid

De rechters wezen op de schade die verdovende middelen toebrengen aan de gezondheid van gebruikers. De rechtbank vond wel dat de verdachte gemotiveerd leek te zijn om zijn inkomen 'voortaan op een legale manier te verdienen'. De opgelegde straf was lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat vroeg eerder om een celstraf van een jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De verdachte verdiende volgens de rechtbank 14.850 euro met de drugshandel. Dat bedrag moest hij nu terugbetalen aan Justitie.