Volledig scherm
PREMIUM
Botsen op de Osse kermis. © Fien Kraanen

Osse kermis ook zonder feest 'gewoon gezellig'

Strengere geluidsnormen, flink gewijzigde feesten, en dan werkt het weer ook nog tegen. Een kermis valt om minder in het water. Maar niet in Oss.

De kermisfeesten mogen door de verplaatsing naar café 't Berghje dan wel een goede 400 meter van de daadwerkelijke kermis afliggen, op de Osse kermis valt nog altijd genoeg te beleven. Een ritje in de 4G Speed Powermachine, bijvoorbeeld. Een niet overbodig bakje met de instructie 'leg hier uw losse voorwerpen in' wacht daar op waaghalzen, alvorens hen met de beugels om door de lucht heen te jagen.

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.