Volledig scherm
Martin Ostendorf (links) en Roy Thijssen, bedenkers van de Messentrekker. © Rachelle Suppers

Osse ketels, nieuw etiket: Bier Messentrekker wordt opnieuw gelanceerd

OSS - Achter de schermen bij Messentrekker is de laatste maanden zó veel veranderd dat de tijd rijp is voor een nieuwe lancering van het Osse biertje. Dat wordt op zaterdag 8 juni gevierd bij Café Kaatje aan de Oostwal.

Belangrijkste wijziging is dat Messentrekker sinds kort in Oss wordt gebrouwen. Namelijk in de ketels van de Muifelbrouwerij. Om dat te vieren krijgt het lokale biertje een nieuw etiket. Een gedeelte van de opbrengst van Messentrekker gaat, in samenwerking met Stichting Hart voor Oss, bovendien naar een lokaal goed doel. Binnenkort wordt daarom een eerste cheque van 500 euro uitgereikt. 

De Messentrekker stamt uit 2016. Oprichter Roy Thijssen wilde toen een positieve draai geven aan de scheldnaam van zijn stad. ,,Ik wilde iets moois doen voor mijn stad", laat hij optekenen in een persbericht. ,,Met een uniek ingrediënt als de cranberries van Landerij VanTosse uit Oss, en het brouwen in de ketels van de Muifelbrouwerij, is Messentrekker met recht een regionaal biertje te noemen.”

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.