Volledig scherm
PREMIUM
Weer een autobrand in Oss. Nieuwsfotograaf Gabor Heeres was erbij en legde het blussen vast. © Foto Mallo / Gabor Heeres

Osse nieuwsfotograaf is de tel van de autobranden kwijt

OSS - Elke dag Osse autobranden fotograferen. Hoe ervaart nieuwsfotograaf Gabor Heeres dat?

De vraag is niet óf maar wannéér hij 's nachts zijn bed uit moet. Om wéér een autobrand op de gevoelige plaat vast te leggen in Oss, een fenomeen waar de stad al maanden door wordt geteisterd. Het is dagelijks werk voor de Osse fotograaf Gabor Heeres (39), bij wie de brandweerpieper standaard op zijn nachtkastje ligt. ,,Ik ben de tel kwijtgeraakt.” Zijn foto's verkoopt hij onder meer aan het Brabants Dagblad en Omroep Brabant.  ,,Noem mij geen rampenfotograaf. Dat vind ik zo’n rotwoord, dan krijg je een bepaald beeld. Ik doe ook vele andere dingen, al is 112-nieuws wel de hoofdzaak.” 

  1. Ná project Rembrandt schildert Fleur lekker door in 't park
    PREMIUM

    Ná project Rembrandt schildert Fleur lekker door in 't park

    Fleur de Blieck (25) was begin dit jaar op televisie te zien tijdens Project Rembrandt, een competitie waarin amateurschilders in de voetsporen van de oude meester treden. De oud-Osse, die nu in Nijmegen woont, lag na aflevering zes uit de competitie. Ze won in eerste instantie een schilderproef met olifanten, maar 'verprutste' een proef met ballroomdansers. ,,Ik had er vrede mee hoor, dat ik eruit lag. De batterij was ook wel een beetje leeg."