The Gathering in de huidige bezetting waarmee ook de jubileumtour wordt gedaan.
Volledig scherm
The Gathering in de huidige bezetting waarmee ook de jubileumtour wordt gedaan. © The Gathering

Osse rockband The Gathering kondigt nieuwe jubileumtournee aan, ook optreden in Brabant

OSS - Van Warschau tot Tilburg en van Madrid tot Groningen. De van oorsprong Osse rockband The Gathering staat aan de vooravond van een nieuwe Europese tournee. De band viert daarmee haar dertigjarige bestaan. 

The Gathering trapt haar Anniversary Tour in de huidige bezetting af op zaterdag 21 september in Polen. In Brabant treedt de band alleen in 013 in Tilburg op, op zondag 6 oktober. De band brak medio jaren negentig internationaal door, met toen nog als zangeres Anneke van Giersbergen die later solo ging.

Na haar 25-jarig jubileumfeestje in november 2014, met twee uitverkochte concerten in Doornroosje in Nijmegen, nam de band een time-out. Vorig jaar begonnen de leden weer met spelen en het maken van nieuwe muziek.

Tijdens de nieuwe jubileumtoernee brengt de band een show vol klassiekers, waarvan sommige in een nieuw jasje, en nieuw werk dat de band voor het eerst live zal spelen.

The Gathering heeft in totaal 19 albums uitgebracht, met wereldwijde releases. De band tourde meerdere keren door Europa en Noord- en Zuid-Amerika met optredens in concertzalen en op festivals zoals Pinkpop, Dynamo Open Air, Rock Am Ring, Roskilde en Glastonbury.  

De Anniversary Tour wordt op zaterdag 7 december afgesloten met een optreden in Madrid.