Inzamelingsactie Voedselbank Oss, bij Albert Heijn aan het Burchtplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Inzamelingsactie Voedselbank Oss, bij Albert Heijn aan het Burchtplein. © Laura Romanillos

Osse Voedselbank haalt twee keer zoveel op bij grote inzamelingsactie

UpdateOSS -  Wie zaterdag in de regio Oss in een supermarkt is geweest, kan het niet zijn ontgaan: de inzamelingsactie voor de Voedselbank. De eindstand: bijna 900 kratten houdbare boodschappen  zijn er ingezameld. 

Rijst, zoet broodbeleg, conserven, pastasaus: de vrijwilligers van de Voedselbank hebben boodschappenlijstjes voor de winkelaars. En dat gaat rap. De ene levert voorbij de kassa een pak rijst in, weer een ander heeft alleen een stuk kaas voor zichzelf, en een mand vol boodschappen voor de Voedselbank. Zoals Zjos Dekker, uit Heesch. ,,Ik heb wat geld van een erfenis van mijn tante, en daarvan wil ik graag veel goede doelen helpen. Daarom ben ik hier”, legt ze uit. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.