Ossenaar krijgt celstraf voor ontucht met 15-jarig buurmeisje

OSS - Een 45-jarige Ossenaar heeft zich een jaar lang herhaaldelijk schuldig gemaakt aan ontucht met zijn buurmeisje van destijds 15 jaar oud. Dat stelde de rechtbank deze week in Den Bosch. De rechters legden hem een celstraf op van 27 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor de seksuele handelingen met het kind in 2016 en 2017. Hij komt daarnaast drie jaar lang onder toezicht van de reclassering te staan.

Volledig scherm
© ANP XTRA

De rechters vonden dat de man 'grote inbreuk maakte op de lichamelijke integriteit en persoonlijke levenssfeer' van het slachtoffer. De man was ervan overtuigd dat er sprake was van een 'wederzijdse liefdesrelatie' en dat de ontuchtige handelingen 'volledig vrijwillig plaatsvonden'. Maar de Ossenaar miskende volgens de rechtbank dat hij bijna 30 jaar ouder was dan het slachtoffer. Dat maakte de relatie ongelijkwaardig.

  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.