Eppo van Veldhuizen, oud-burgemeester van Oss, over huidige burgemeester Wobine Buijs: ,,Zij heeft het buitengewoon goed gedaan na het ongeluk. Het belangrijkste is dat je meent wat je zegt, en dat doet ze.”
Volledig scherm
Eppo van Veldhuizen, oud-burgemeester van Oss, over huidige burgemeester Wobine Buijs: ,,Zij heeft het buitengewoon goed gedaan na het ongeluk. Het belangrijkste is dat je meent wat je zegt, en dat doet ze.” © BD / Peter van Huijkelom

Oud-burgemeester: ‘Oss liet meest menselijke kant zien na spoordrama’

OSS - ,,Het zal je kind maar wezen.” Eppo van Veldhuizen, de 86-jarige oud-burgemeester van Oss, kan en wil er met zijn verstand niet bij. ,,Zo’n jonge levens. Pats, boem, weg. Het raakt iedereen. Een kind mag niet doodgaan.” 

  1. School in Oss herdenkt leerlingen met vlinders en ‘vreemde kriebels in de buik’

    School in Oss herdenkt leerlingen met vlinders en ‘vreemde kriebels in de buik’

    OSS - Het meisje dat het spoorongeluk in Oss overleefde, opent een doos met echte vlinders erin. De witjes willen nog wel vliegen, maar de rest van de fladderaars blijft in het doosje zitten. Het meisje (12) haalt ze er een voor een uit. Met hulp van Peter Janssen, de directeur van basisschool de Korenaer die deze vrijdagochtend stilstaat bij het Osse spoordrama van precies een jaar eerder. De school verloor vier leerlingen, onder wie de twee jongere zusjes van het meisje.