Ben van Gruijthuijsen in Oss was ruim veertig jaar lang actief voor de Bouw en Houtbond FNV. Hij overleed afgelopen dinsdag.
Volledig scherm
Ben van Gruijthuijsen in Oss was ruim veertig jaar lang actief voor de Bouw en Houtbond FNV. Hij overleed afgelopen dinsdag. © Anton Kappers

Oud-vakbondsman Ben van Gruijthuijsen uit Oss overleden

OSS -  Ossenaar Ben van Gruijthuijsen is op 83-jarige leeftijd overleden. Van Gruijthuijsen genoot lokale en regionale bekendheid als bestuurder van Bouw en Houtbond FNV in Oss. Voor onder andere zijn activiteiten voor de vakbond werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.