Oud-zakenpartner (59) van vermoorde Hakan Zatsan wilde zelfmoord plegen, toestand ‘zorgwekkend’

MOORD IN OSSOSS - De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Hakan Zatsan in Oss, is een voormalige zakenpartner van de vermoorde Ossenaar. Dat blijkt uit informatie van het Brabants Dagblad. De twee hebben jarenlang met elkaar samengewerkt. De verdachte, een 59-jarige man, werd maandagavond zeer zwaargewond gevonden bij een politie-inval.

De verdachte Ossenaar is volgens de politie in zeer zorgwekkende toestand naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. De arts van de traumahelikopter is met hem meegegaan. Dat gebeurt alleen in levensbedreigende situaties.

Zakelijk conflict

Omdat de man mogelijk in het bezit was van een vuurwapen deed een arrestatieteam een inval bij zijn woning aan de Molenweg in Oss. In het huis vonden agenten de verdachte. Hij wilde volgens de politie waarschijnlijk zichzelf van het leven beroven.

Bij de politie kwam de 59-jarige Ossenaar in de loop van maandag als verdachte naar voren in het onderzoek naar de schietpartij, vanochtend aan de Anna Bijnsstraat. Hij zou al langer een zakelijk conflict hebben met het slachtoffer en mogelijk betrokken zijn bij zijn dood.

Getakeld

Een takelwagen heeft een auto die voor het pand stond getakeld. Vermoedelijk gaat het om het voertuig van de verdachte. De technische recherche is aanwezig en is bezig met een (sporen)onderzoek rondom het bedrijf.

Wie is Hakan Zatsan?

Hakan Zatsan is geen bekende van de politie. Hij had een bedrijf dat gespecialiseerd is in ontwikkeling en reparatie van reinigingssystemen. Ook sponsort hij al jaren kleding voor de jeugd van TOP Oss. ,,Hakan was een hele lieve, hardwerkende man die geen vlieg kwaad deed”, laat een familielid weten.

Zatsan laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

Arrestatieteam bij woning Berghem
Volledig scherm
Arrestatieteam bij woning Berghem © Charles Mallo