Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer een stuk regenpijp is weggehaald bij de kerk in Macharen. © Parochie Sint-Willibrordus

Parochie Oss geteisterd door koperdiefstallen, 'Helaas nog steeds niemand gepakt’

OSS - Diefstal van koper en lood teisteren de Osse Sint-Willibrordusparochie. De voorbije maanden was het herhaaldelijk raak bij de kerken van de parochie in Oss, Berghem, Megen, Haren en Macharen. De parochie komt er pas nu mee naar buiten. 

,,Het houdt niet op, het lijkt wel alsof er een bende actief is", vertelt de verontwaardigde kerkbestuurder Tonny van Grinsven. ,,Tot nu toe hebben we er niet te veel ruchtbaarheid aan gegeven om mensen niet op ideeën te brengen.” Hij vraagt mensen die bij de kerken wonen, nadrukkelijk alert te zijn op mogelijke dieven en diefstallen. ,,We hopen dat zoveel mogelijk mensen een oogje in het zeil houden.”

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.