Volledig scherm
PREMIUM
Aanleg glasvezel aan de Rietkampstraat te Herpen. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Polder heeft stad nodig om eindelijk te kunnen Netflixen

OSS - Spotify? Een potje Fortnite spelen? Of lekker een avondje Netflixen? In het buitengebied van Oss duurt dat tergend lang. Als het al kan. Ruim 2300 huishoudens in het uitgestrekte buitengebied van de gemeente Oss snakken naar glasvezel. Voor hun grote wens zijn ze alleen wel afhankelijk van mensen uit de stad.

Als Marcel van Loon iets gaat downloaden, kan hij op zijn gemak een bak koffie gaan drinken. Als Gert-Jan Rooijakkers op zijn laptop zit te werken en er komt iemand met een mobieltje in de kamer, dan valt het internet weg. En als Marianne van der Veeken tv kijkt en er komt iemand langs het huis, dan hapert het beeld. Welkom in Het Wild. Hier is Netflixen nog niet ingeburgerd en is online gamen een echte uitdaging. Breedband heeft niemand.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.