Politie sluit J.F. Kennedybaan in Oss af voor reconstructie dodelijk ongeluk met tractor

VIDEOOSS - De J.F. Kennedybaan in Oss is donderdagavond vanaf 21.00 uur afgesloten vanwege een politiereconstructie. Ze doen daarmee onderzoek naar de toedracht van een dodelijk ongeval van 24 oktober 2018 waarbij de 44-jarige Geffenaar Bertie van Bakel omkwam.

Op 24 oktober 2018 reed rond 21.00 uur een bestelbusje achterop een tractor. Van Bakel overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd. 

Geen precieze toedracht

De politie laat weten dat ze door diverse omstandigheden nog geen precieze toedracht hebben kunnen vaststellen. Om dit alsnog te kunnen doen, wordt donderdagavond een reconstructie georganiseerd. De politie hoopt hiermee de zichtbaarheid van de tractor ten opzichte van achteropkomend verkeer te kunnen vaststellen.

De J.F. Kennedybaan is vanavond afgesloten voor alle verkeer komende uit de richting Oss en vanuit de richting Lith. Bussen en noodhulpdiensten hebben gewoon doorgang. Het wegvak waar de reconstructie plaatsvindt ligt tussen de Frankenbeemdweg en de Paalakkerweg. De weg is naar verwachting rond middernacht weer vrij.  

Volledig scherm
Ernstig tractorongeluk in Oss © Gabor Heeres / SQ Vision
Volledig scherm
Reconstructie dodelijk ongeval Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
Reconstructie dodelijk ongeval Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
Reconstructie dodelijk ongeval Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo

Bekijk hier de nieuwsvideo van het ongeval:

  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.