Volledig scherm
Een van de vijf Maasveren © Stichting De Maasveren

Pontje bij Megen tijdelijk uit de vaart

MEGEN - Het pontje tussen Megen en Appeltern is dinsdag tijdelijk uit de vaart genomen. De bovenkabel van het veer heeft te veel last van de sterke stroming. Aan een oplossing wordt inmiddels hard gewerkt.

,,Er is eind vorige week ontzettend veel regen gevallen”, legt John van den Akker van Stichting Maasveren uit. ,,Dat merken we nu op de Maas, waar de stroming een stuk sterker is dan anders. De pont bij Megen is het grootst en het zwaarst, die heeft er dus het meeste last van.”

Sinds dinsdagmiddag wordt de pont aan de kant gehouden. Het probleem moet ondervangen worden met een zogeheten gierinstallatie. Drie kleine bootjes zorgen er dan voor dat de grote pont op z'n plek blijft. In de loop van dinsdagmiddag moet de pont daarom gewoon weer overvaren. 

  1. Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PSV-plaatje
    PREMIUM
    video

    Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PS­V-plaat­je

    EINDHOVEN/GEFFEN/OSS - Terwijl PSV op het veld knokt voor drie punten, wordt naast het veld een heel andere strijd uitgevochten: die om de aandacht van de fan. Met een heel leger aan fotografen, cameramannen en andere ‘content creators’ doet de club er alles aan likes en views te scoren. Zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, iedere wedstrijd opnieuw. Als klassieke voetbalverslaggever is er amper tegenop te boksen. Een wedstrijd door de rood-witte lens van twee clubfotografen én een tv-maker uit de regio. ,,Binnen een paar tellen staat het op Instagram, sneller kan niet.”