Volledig scherm
Ronde vormen en natuurlijke kleuren typeren het toekomstige crematorium aan de Docfalaan in Oss. © Bossrijk

Procedure crematorium Oss nu officieel uit de startblokken

OSS - Voor het eerst kunnen inwoners van Oss zich formeel uitspreken over de plannen voor een crematorium aan de Docfalaan. De gemeente legt donderdag een voorontwerp van het bestemmingsplan ter inzage. 

Tot en met 20 november kunnen mensen daarop reageren. In de lange aanloop naar dit moment klonk er al fel verzet van omwonenden. 

Het crematorium wordt volgens plan gevestigd bij het Stadsmortuarium van Van Lith Uitvaartzorg. Initiatiefnemer Wim Muller presenteerde een jaar geleden de tekeningen voor Bossrijk en de inpassing in het groene gebied. In navolging van deze presentatie vindt er op 22 oktober een inloopbijeenkomst plaats in het gemeentehuis. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen belangstellenden het plan bekijken zoals dat in procedure wordt gebracht. 

Geen milieueffectrapportage nodig

Het college van B en W heeft vorige week besloten dat er geen uitgebreide milieueffectrapportage (mer) hoeft te worden opgesteld voor het project. Volgens het college is er geen sprake van belangrijke nadelige effecten op het milieu. Het college verwacht het uiteindelijke bestemmingsplan  in het derde kwartaal van volgend jaar aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen. Als die het goedkeurt, kunnen tegenstanders nog  bij de Raad van State in beroep.