Volledig scherm
Een foto uit het archief: een fragment van de Berghemse pronkzitting in 2011. © Peter van Huijkelom

Pronkzittingen in Berghem vol met technische snufjes

BERGHEM - Henrie van Bergen was voor het laatst de regisseur van de pronkzitting in Berghem. Hij vertrok met een afscheid in stijl.

Quote

Een mooi carnava­lesk getal om het stokje door te geven

Regisseur Henrie van Bergen stopt na elf jaar

In Sportcentrum Berghem werd er 8 en 9 februari een sfeervolle, maar vooral ook technische carnavalsshow neergezet. En daar tekende Henrie van Bergen voor. Hij nam na 11 jaar afscheid als regisseur van de pronkzitting in Berghem.

In de twee uitverkochte voorstellingen beantwoordt waarzegger Jomauda vragen van bekende inwoners van Berghem, gaan Kreij en To aan de slag als erkende verhuizers en zoekt debutant K4 een hoofdact voor het Hoessenbosch Festival.

Jodelen

Het publiek lacht uitbundig om de gemaakte grappen, jodelt mee met Trio HGP en gaat helemaal uit de plaat bij de playback-act van T is Wat. De pronkzitting in Berghem is één van de meest technische uit de regio. Inclusief lichteffecten, drie beeldschermen en camera's die de show live volgen. Bijna alle veertien optredens maken gebruik van visuele ondersteuning.

In Carpool Karaoke van Doi Domni zien de aanwezigen bijvoorbeeld Riny Reuvers, Joris Manders en Robert den Brok op de schermen zingen. Daarnaast zijn er dit jaar voor het eerst live backstagebeelden te zien. Verantwoordelijk voor dat alles is regisseur Henrie van Bergen, die na elf trouwe jaren vertrekt.

Motiveren 

,,Een mooi carnavalesk getal om het stokje door te geven", noemt hij het. De succesformule van een succesvolle voorstelling bestaat volgens hem helaas niet. ,,Het is wel belangrijk dat er de hele avond vermaak is", zegt Van Bergen, die zichzelf ziet als trainer van een voetbalelftal. ,,Ik kan de artiesten vooraf motiveren, maar als we eenmaal bezig zijn, moeten ze het vooral zelf doen."

De regisseuse van de act van De club van Oud Prinsen, die dit jaar de spelshow 'Dubbel is Boe' uitvoerden, neemt de taken van Van Bergen in 2020 over. Van Bergen: ,,Een goede opvolgster, daar kan het zeker niet aan liggen."