Terrastafereel bij Bierbrouwerij Oijen.
Volledig scherm
PREMIUM
Terrastafereel bij Bierbrouwerij Oijen. © Bierbrouwerij Oijen.

Raad Oss enthousiast over plannen Bierbrouwerij Oijen, buren blijven sceptisch

OSS/OIJEN - Bierbrouwerij Oijen kan wat de Osse raad betreft snel door met haar uitbreidingsplannen.  Die passen namelijk perfect in het streven naar meer recreatie en toerisme in de gemeente. Buurtbewoners blijven beducht voor aanhoudende overlast. 

 1. Melkfabriek Sint Isidorus in Ravenstein voor de hoogste bieder
  Stille Getuigen

  Melkfa­briek Sint Isidorus in Ravenstein voor de hoogste bieder

  RAVENSTEIN - De geschiedenis van de automobielfabriek Hogra in Ravenstein is samengevat in een boek. Over dit bijzondere bedrijf dat robuuste vrachtwagens assembleerde, was al wel veel bekend, maar wat is er mooier dan dat alles samengevat en geïllustreerd bijeen staat in een boek? De Ravensteinse vrachtwagenfabriek trok in 1954 in de oude gebouwen van de (stoom)zuivelfabriek St. Isidorus aan de Stationssingel. Een gedenkwaardige onderneming van de gezamenlijk boeren uit Ravenstein en omgeving.
 2. ‘Overheden, zorg dat je je administratie op orde hebt’
  PREMIUM
  Afscheid rijksarchivaris Jan Sanders

  ‘Overheden, zorg dat je je administra­tie op orde hebt’

  Ooit begon hij aan de Bossche Waterstraat als stagiair bij het Rijksarchief in Noord-Brabant. En nu, veertig jaar later, staat Jan Sanders (66) aan de vooravond van zijn afscheid als rijksarchivaris bij het Brabants Historisch Informatie Centrum. Dat-ie tussentijds óók nog ‘bewaker’ van het provinciearchief en van waterschap- en gemeentearchieven werd, ach, dat kwam zomaar op zijn pad.