Archiefplaat van de kermis in Ravenstein.
Volledig scherm
Archiefplaat van de kermis in Ravenstein. © Peter van Huijkelom

Ravenstein laat zich niet kisten door afblazen kermis: ‘In 2021 gaan we extra genieten’

RAVENSTEIN - Half Ravenstein spande zich de afgelopen maanden in om deze lente eindelijk weer een succesvolle kermis neer te zetten. Maar door de coronacrisis gaat daar nu een vette streep doorheen. Toch zitten ze in het vestingstadje niet bij de pakken neer. ,,We gaan er in 2021 gewoon extra van genieten.”

Na een jarenlange zwanenzang was er tijdens Hemelvaart 2019 voor het eerst in generaties géén kermis in Ravenstein. Exploitanten konden er simpelweg geen droog brood meer verdienen en bleven weg. Een groep inwoners stak daarom de koppen bij elkaar. In de loop van het afgelopen jaar ontstond het plan voor de Ravensteinse Dagen: een nieuw feest mét kermisattracties op de Bleek. 

Alles stond klaar voor een geslaagde eerste editie, totdat alle evenementen tot en met 1 juni door het Kabinet maandagavond verboden werden. Vette pech voor Ravenstein, waar het feest eind mei tijdens het Hemelvaartweekend gehouden moest worden.

Gezondheid voorop

,,Helaas haalt het nu niets uit", reageert organisator Kevin de Louw nuchter. ,,Maar het afgelopen jaar is zeker niet voor niets geweest. Het hele draaiboek ligt klaar, we hebben geld en we hebben vrijwilligers. We werken bijna alleen maar met lokale ondernemers en die begrijpen de situatie uiteraard. Het is zonde dat het zo loopt, maar de gezondheid staat nu voorop. We gaan in 2021 gewoon extra van de kermis genieten.”