Hulpdiensten in de Osse Sperwerstraat na de steekpartij.
Volledig scherm
Hulpdiensten in de Osse Sperwerstraat na de steekpartij. © Gabor Heeres/Foto Mallo

Rechtbank durft Ossenaar 9 maanden na steekpartij nog niet op vrije voeten te stellen

DEN BOSCH/OSS - Alleen al omdat een 24-jarige Ossenaar een strafblad heeft dat bol staat van de geweldsdelicten en wapenbezit moet hij achter de tralies blijven. In ieder geval tot een psychiater de man heeft onderzocht. Dat bepleitte officier van justitie Patrick van Hees dinsdag met succes voor de rechtbank Oost-Brabant. 

Ismael C. werd op 23 mei vorig jaar aangehouden na een steekpartij in het park Waterlaat in de Osse Schadewijk. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn arm en vluchtte de Sperwerstraat in. Daar werd hij in een ambulance verzorgd. Hij weigerde vervolgens aangifte te doen. De politie stelde desondanks een onderzoek in en hield nog dezelfde dag de 24-jarige Ossenaar aan. 

Saillant detail: een paar maanden eerder vond in de Sperwerstraat ook al een steekpartij plaats. Murat, de jongere broer van Ismael C., werd hiervoor eind vorig jaar veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf.  Deze jonge Ossenaar werd maart vorig jaar jaar landelijk nieuws, nadat hij wist te ontsnappen uit de penitentiaire inrichting in Vught. 

De zaak tegen Ismael wordt op 8 mei voortgezet met opnieuw een pro-formazitting. Als het goed is ligt er dan ook een rapportage naar zijn geestelijke gesteldheid.