De bouw van deze garage aan de Eikendreef hoeft van de rechter niet te worden stilgelegd.
Volledig scherm
De bouw van deze garage aan de Eikendreef hoeft van de rechter niet te worden stilgelegd. © Kees Backx/BD

Rechter wijst verzoek om bouwstop in Eikendreef Oss af

OSS/DEN BOSCH - De bouw van een dubbele garage aan de Eikendreef 1 in Oss mag van de rechter gewoon doorgaan. De buren hadden bij de rechter om een voorlopige voorziening gevraagd omdat de gemeente hun handhavingsverzoek had afgewezen.

De buren vonden dat de muur van de nieuwe garage die op anderhalve meter van de perceelgrens verrees, veel te hoog werd. Volgens hen zou de muur maximaal drie meter hoog mogen zijn in plaats van de vijf meter die naar hun mening was geconstateerd. Ze dienden daarom bij de gemeente Oss een verzoek tot handhaving in, dat werd afgewezen. Ook een onmiddellijke bouwstop waar de buren bij de gemeente veertien dagen later om vroegen, werd niet gehonoreerd, waarop ze naar de voorzieningenrechter in Den Bosch stapten om daar opnieuw een onmiddellijke stillegging van de bouw te bewerkstelligen.

Scheuren

Tijdens de zitting op 10 oktober kwamen ze met nog meer dingen: er zouden volgens een tekening van de tuinarchitect diverse bouwwerken verrijzen in de tuin, waardoor de totaal toegestane hoeveelheid bebouwing op het perceel te hoog zou worden. Ook zouden in hun woning scheuren zijn ontstaan doordat bij de bouw grondwater was opgepompt. De rechter wees er toen al op dat het daar tijdens deze rechtszaak niet om ging. 

Verlaagd

 De bouwer heeft inmiddels de muur van de garage verlaagd en is bereid de hele garage te verlagen tot drie meter. De rechter ziet daarom geen aanleiding nu een bouwstop op te leggen.