Volledig scherm
© Thinkstock

Reclasseringsonderzoek naar ‘verwarde’ Pool uit Osse regio

DEN BOSCH/OSS - Politierechter E. van den Heuvel heeft donderdag de reclassering gevraagd een rapport op te stellen over een 34-jarige verdachte. De man, die niet kwam opdagen,  moest  zich verantwoorden voor een reeks zaken, waaronder huisvredebreuk, het bezit van harddrugs en het ‘niet opvolgen van een ambtelijk bevel’. 

De verdachte ging eerder dit jaar in Oss, Heesch en Den Bosch in de fout. Politierechter E. van den Heuvel vond het een ‘verdrietige’ zaak. De verdachte pleegde steeds kleine feiten en werd het afgelopen jaar meerdere keren veroordeeld. Hij liep ook nog in een proeftijd. Agenten die hem arresteerden, omschreven de man vaak als ‘verward’ of ‘onrustig’.

Quote

Deze meneer zit in de problemen en ik wil weten hoe we hem vooruit kunnen helpen

Politierechter E. van den Heuvel

Rondzwerven

Het was bovendien lastig om contact met de man te leggen: hij stond nog altijd ingeschreven op een adres in Polen, maar zou in de praktijk rondzwerven in de Osse regio. ,,Deze meneer zit in de problemen en ik wil weten hoe we hem vooruit kunnen helpen”, zei de politierechter. ,,Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor de maatschappij.” 

Zijn twee advocaten zagen hem meestal alleen op het politiebureau, als hij weer eens was gearresteerd. Een advocaat had nog wel een telefoonnummer van de verdachte, waarop hij gebeld kon worden. 

Rechter Van den Heuvel stelde daarom de rechtszaak uit en gaf opdracht aan de reclassering om een rapport over de verdachte op te stellen.