Volledig scherm
PREMIUM
Als deze T-kruising verandert in een rotonde, moeten twee grote eiken weg. De wandelaar loopt juist onder één van de twee. © Maarten van den Hurk / BD

Redder Vughtse beuk gaat voor kap monumentale eiken Heesch liggen

HEESCH - De Bomenstichting stapt naar de rechter om de kap van twee monumentale eiken in Heesch te voorkomen. Spreekbuis is Helmus Boons, vorig jaar één van de redders van de veelbesproken Maurickbeuk in Vught.

De nieuwe bezwaarronde tegen de eikenkap veroorzaakt op zijn minst vertraging van de al gestarte reconstructie van de Graafsebaan in Heesch. De uitvalsweg van het dorp ligt nu open tot aan de Elzenseloop. De aanleg van de rotonde daar, plus vernieuwing van het laatste stukje weg tot aan de komgrens, had de gemeente direct na de zomervakantie willen laten volgen. 

  1. Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdieren
    PREMIUM

    Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdie­ren

    OSS/BERGHAREN - De vrachtwagens van Fleuren kun je door heel Nederland en Europa zien rijden. Grote kans ook dat uw konijn, hamster of cavia op stro zit en voer eet van het Bergharense familiebedrijf, dat ook een flinke vestiging heeft in Oss. Het zijn twee belangrijke bedrijfstakken, maar er is meer. En wie weet wat er in de toekomst nog komt, want een ding is zeker: ondernemen zit de Fleurens in het bloed. Al 100 jaar.