Jan van Lith (Ruud Verhagen) wijst in de Molenstraat waar in zijn tijd molen Zeldenrust moest wijken voor de spoorlijn. Hendrik de Booij (Willie van Erp) heeft geen idee wat een trein is.
Volledig scherm
Jan van Lith (Ruud Verhagen) wijst in de Molenstraat waar in zijn tijd molen Zeldenrust moest wijken voor de spoorlijn. Hendrik de Booij (Willie van Erp) heeft geen idee wat een trein is. © Peter van Erp/BD

Reeds lang overleden voorvaderen wandelen al kiftend door Geffen anno nu

GEFFEN - Hendrik de Booij is al meer dan driehonderd jaar dood. Maar speciaal voor een ludieke rondleiding door Geffen is hij opgestaan uit het graf. Net als de negentiende-eeuwse boer Jan van Lith.  Samen zoeken ze al steggelend naar herkenningspunten in hun geboortedorp. 

  1. Burgercomité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

    Burgerco­mité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

    DEN HAAG/MAASHORST - Voor de meeste inwoners in Maashorst is de fusie tussen Uden en Landerd een voldongen feit maar in Schaijk en Reek blijven ze onvermoeid strijden voor een mogelijke toetreding tot Oss. Woensdag trok het burgercomité Schaijk & Reek naar Den Haag waar aan de Tweede Kamer een petitie werd aangeboden die nog een keer de aandacht vestigt op de bijzondere positie van beide kernen binnen deze herindeling.