Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Relschoppers gooien met barkrukken en duwen en trappen agenten op kermis in Nistelrode

UpdateNISTELRODE - Relschoppers hebben dit weekend met barkrukken gegooid en gevochten op de kermis in Nistelrode. Aanwezige beveiligers vonden de situatie dermate ernstig dat zij de politie inschakelden. De relschoppers keerden zich daarna tegen de agenten. Er werden vier aanhoudingen verricht.

Dat meldt de politie Oss op sociale media. Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag, op de kermis in Nistelrode. ,,Collega’s kregen een melding van een vechtpartij op het kermisterrein”, stelt de politie. ,,Er werd onder andere met barkrukken gegooid.”

Tegen de politie

Toegesnelde agenten troffen de relschoppers aan en wilden hun verhaal aanhoren. ,,De relschoppers vonden het echter nodig om zich direct tegen de politie te keren. Zij beledigden de politie. Ook werd er geduwd, getrapt en geslagen naar de collega’s.”

Met behulp van de wapenstok kon de politie de relschoppers uiteindelijk van het terrein verwijderen. ,,De vier verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

  1. Politie maakt profiel van dader autobranden Oss: ‘Brandstichter komt uit Oss of directe omgeving’

    Politie maakt profiel van dader autobran­den Oss: ‘Brand­stich­ter komt uit Oss of directe omgeving’

    OSS - Aan de hand van de locaties van de reeks autobranden in Oss en andere gegevens heeft de politie een profiel van de dader opgesteld. “We houden er rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt”, laat een politiewoordvoerster woensdag weten. De recherche gaat ervan uit dat de meeste autobranden zijn aangestoken, hoewel dat niet bij iedere brand kon worden vastgesteld.