Eén van de twee mogelijke ontwerpen van het Walkwartier, waar het UIThuis een plekje moet krijgen.
Volledig scherm
Eén van de twee mogelijke ontwerpen van het Walkwartier, waar het UIThuis een plekje moet krijgen. © Absent Matter 2019

Reuring rond het Osse UIThuis lijkt gegarandeerd met nieuwe kwartiermaker

OSS - Na twee jaar stilte komt er eindelijk reuring rond het UIThuis. Een nieuwe spilfiguur gaat actief op zoek naar nieuwe bedrijven en instellingen die aan de slag willen in het nieuwe cultuurhart van de stad. Uiterlijk in september moet het werk van deze zogeheten kwartiermaker er op zitten. 

Het UIThuis moet een plek worden binnen het nieuwbouwplan Walkwartier waar wonen, winkelen, horeca, onderwijs en cultuur samen komen. De afgelopen jaren ging het in (politieke) discussies vooral over het uiterlijk van het miljoenenproject op de plek van de V&D, niet over de invulling. 

Dat zat het plaatselijke CDA helemaal niet lekker. De partij kondigde daarom begin deze week het plan voor een kwartiermaker aan, die per direct aan de slag moet gaan. Anderhalve dag voordat de motie in de gemeenteraad besproken wordt, krijgt die al steun van een overgrote meerderheid. De partijen LOF, SP, VVD en VDG dienen de opdracht mee in, waardoor die sowieso wordt aangenomen. 

De exploitatie gaat Oss straks naar schatting een miljoen euro per jaar kosten. Met veel huurinkomsten, gaat dat bedrag omlaag. Bovendien zou het strikken van nieuwe huurders een positieve boost aan het centrumplan moeten geven.