Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van Roompot in Goes. © Maarten van de Rakt

Roompot groeit vanuit fier hoofdkwartier in Goes tegen de klippen op

ZOMERSERIESCHAIJK/GOES - Bij het vakantiepark van Charles Veerkamp in Schaijk wapperen de vlaggen van Roompot. Wat is dat voor concern en waar komt het vandaan? Op naar de roots: in Zeeland. Deel twee van een zevendelige zomerserie.

Tegen de ‘Zeeuwse klippen’ op groeit Roompot. Het spiksplinternieuwe, imponerende hoofdkwartier in Goes getuigt daarvan. Alsof het concern uit zijn schulp is gekropen. De Franse aandeelhouders hadden het bedrijf liever in de Randstad zien neerstrijken. Waar ook andere grote jongens als TUI, Landal GreenParcs of Corendon te vinden zijn. Hoogste baas Jurgen van Cutsem heeft er hard aan moeten trekken om de Fransen ervan te overtuigen dat Roompot toch echt in Zeeland thuishoort.

  1. Oss als kermisstad:  ‘Niet de grootste, wel de vaakste’
    PREMIUM
    Column

    Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’

    Het nieuwe wijkcentrum in Ussen wordt gecanceld. Dat snap ik best. De kermis was afgelopen, en iedereen was tot de conclusie gekomen dat zolang er kermis is, er helemaal geen geld uitgegeven hoeft te worden aan dorpshuizen, wijkcentra oftewel multifunctionele accommodaties. Alles wat je nodig hebt zijn een paar attracties en een poffertjeskraam. Iedereen komt er, uit alle wijken, uit alle bevolkingsgroepen, -lagen, en -klassen.