Volledig scherm
Charles Veerkamp bij de introductie van het drone-parcours op zijn vakantiepark in Schaijk. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Roompot Schaijk houdt zijn drones nog even aan de grond

SCHAIJK - De drones op het Roompot-vakantiepark in Schaijk blijven nog een paar weken aan de grond. Parkeigenaar Charles Veerkamp heeft alsnog een ontheffing aangevraagd om te mogen vliegen. Die is nodig vanwege de nabijheid van vliegbasis Volkel.

Medio februari nam Veerkamp een drone-parcours in gebruik. Een moderne attractie op zijn fonkelnieuwe park waar de vlag van Roompot wappert. De kunst is om drones door ringen, langs palen en door gaten te sturen. Het is een rondje van zo'n honderd meter. De drones zijn zo afgesteld dat ze maximaal een paar meter buiten het parcours kunnen komen. De opening leverde de nodige media-aandacht op.

,,Naar aanleiding van een uitzending van het NOS-journaal kreeg ik een telefoontje van een ministerie, ik weet niet weer welk. Ze zeiden: je moet in principe een net boven het drone-parcours hebben hangen. Dan kunnen de drones nooit wegvliegen. Maar we komen nog controleren”, licht Veerkamp toe.

,,Daarna stond de luchtvaartpolitie op de stoep. Die hebben gekeken wat we hier precies doen. Volgens hun hoefde zo'n net niet. We kregen het advies een ontheffing aan te vragen. Dan is het voor ons voldoende, zeiden ze. Die drones zijn eigenlijk dermate kleine en licht, die komen niet heel hoog”, vervolgt Veerkamp. ,,De aanvraag is de deur uit, we zijn gestopt met vliegen, want ik wil hier geen gezeur mee hebben. Ik verwacht dat we over een week of twee weer kunnen vliegen.” 

Volledig scherm
Parkeigenaar Charles Veerkamp test het parcours. © Roy van der Lee/BD