Ook een manier om de show te stelen in Rottenrijk.
Volledig scherm
Ook een manier om de show te stelen in Rottenrijk. © Maarten van de Rakt

Rottenrijk doet een ‘buukske’open

GEFFEN - In alle soorten en maten kwamen ze langs tijdens de optocht van Rottenrijk Geffen: complete opengeklapte boekwerken. Veel van de 24 deelnemende carnavalsclubjes haakten gretig en speels in op het thema. Dat luidde ‘Het Rottenrijk du een buukske open'.

 ‘Ge zet toch ok unne mooie‘ vormde het begin van een bont lint van wagens en loopgroepen. Uitgedost  in roze broeken, tijgertruitjes en skibrillen, voorafgegaan door een paar sleetjes op wieltjes zorgden ze voor een wintersporttafereel. 

Een kleurrijke wagen met wuivende hoogheden.
Volledig scherm
Een kleurrijke wagen met wuivende hoogheden. © Maarten van de Rakt

Daarna zocht ‘Nog enne dan’ contact op met publiek langs de kant. Met spelen uit de oude doos zorgden ze voor ouderwetse gezelligheid, zoals ‘pulleke goie’. Schattig waren de snelle internetpiraten, met dank aan de aanleg van glasvezel. 

Een soort wintersporttaferelen met ''Ge zet toch ok unne mooie'
Volledig scherm
Een soort wintersporttaferelen met ''Ge zet toch ok unne mooie' © Maarten van de Rakt

En zo was er van alles te zien en te beleven, met dames die parmantig een steel vasthielden, met de tekst ‘Wij showen de steel'. Van een kronkelende Chinese draak en processierupjes tot mannen als levengrote spekkies en een kanon met Schotse rock. De confetti en nep-rook dwarrelden door de lucht.  Veel individuele lopers hebben ze niet in Rottenrijk, maar natuurlijk wel Charles van Herpen. Hij ging schuil achter de pastoor. ‘Het is mis in Geffen’, was diens boodschap.

Even vlug drie-op-een-rij doen met 'Nog enne dan.'
Volledig scherm
Even vlug drie-op-een-rij doen met 'Nog enne dan.' © Maarten van de Rakt

De amusante optocht, die vanwege de storm een dagje verschoven moest worden, kende een druilerige start vanaf de Heesterseweg. Langs de kant warmden kijkers zich aan korven,  tonnen en een kruiwagen vol vuur. Ook opvallend: het parcours ging ditmaal andersom, dus met de klok mee.

Rottenrijk had een Schot in de optocht, dankzij 'Vooral niet serieus'.
Volledig scherm
Rottenrijk had een Schot in de optocht, dankzij 'Vooral niet serieus'. © Maarten van de Rakt